Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

2021. 11. 29-én került sor a Rákosmenti Idősügyi Tanács (RIT) záróülésére, amely az éves tevékenység beszámolóival indult.

2021 elején különösen sok munkája akadt az Idősügyi Tanácsnak, hiszen a pandémia miatt nehezebb volt eljutni azokhoz, akik segítségre szorulnak. Szerencsére az idő előrehaladtával sok olyan programot és eseményt is meg tudtak rendezni a kerületben, amin már az idősek is részt tudtak venni.

A Helyi Esélyegyenlőségi Program fórumán (HEP) dr. Füzesi Péter alpolgármester elsőként bemutatta az „Amit az Áldozatsegítő Szolgálatról tudni kell” című füzetet. A kiadvány egyrészt informatívan arról tájékoztat, hogy az áldozatok hova fordulhatnak segítségért, másrészt abban segít, hogy milyen formában és módszerrel lehet segíteni egy áldozatnak. A brossúrában megtalálhatóak mind az országos, mind a helyi segítő szolgálatok elérhetőségei. Ezt követően az éves tevékenység beszámolóira került sor, amely a pandémia ellenére, igen sokszínű és tartalmas volt.

A tájékoztató füzetet a művelődési házakban, a gondozási központokban, az orvosi rendelőkben, a kormányhivatalban, a rendőrségen és természetesen az Önkormányzat épületében lehet majd megtalálni.

A RIT és a HEP után következett a Szociálpolitikai Kerekasztal, ami évente legalább egyszer összehívásra kerül. Ezen megbeszélések legfőbb célja az, hogy megfogalmazódjanak azok a célkitűzések, amik hozzájárulnak a nehezebb szociális körülmények között élő kerületiek körülményeinek javításához, életük könnyebbé tételéhez. A találkozón részt vettek a civil szervezetek, társintézmények, egyházak képviselői, valamint az Önkormányzat szociális ágazatában dolgozó munkatársai.

A november 29-én megtartott ülés folyamán a résztvevők áttekintették a Szolgáltatástervezési Koncepcióban az idei évre megfogalmazott célokat, melyek megvalósítására a pandémia ellenére – ha nagyobb erőfeszítéssel is, de – az összefogásnak és segítő szándéknak köszönhetően sor kerülhetett.

Ismertetésre került az év elején hatályba lépő új helyi szociális rendelet, mely kiszélesíti a támogatásra jogosultak körét. Új támogatási formák kerültek szabályozásra, úgy mint szociális célú gazdálkodási tartalékkeret felhasználása, vagy az iskolakezdéshez, óvodai-, bölcsődei nevelési évhez nyújtott települési támogatás, mely a gyermeket nevelő családok számára nyújt segítséget a tanévkezdéshez, vagy a gyógyszervásárlási támogatás kiterjesztése egészségkárosodás miatt használt segédeszközök vásárlására.

Forrás:rakosmente.hu

Még több hír Kelet-Pestről

A MÁV-HÉV Zrt. tájékoztatása értelmében, karbantartási munkálatok miatt az Árpádföld megállóhelynél található Fácánkert utcai közúti-vasúti átjáró lezárását tervezik.
Az 50. Országos Elsősegélynyújtó Verseny Kelet-Pest területi fordulójának adott otthont a Sashalmi Tanoda ma délután.
Az elmúlt 30 év legjobb eredményeiről számolt be a kőbányai rendőrkapitány a testületi ülésen.
Több, egymásra épülő versenyen kell továbbjutó pozícióban végezniük azok a tekézőknek, akik az országos döntőre is el szeretnének jutni – mondta Rózsa Balázs, a Rákoshegyi VSE vezetője annak...
A VI. OHP Rekordfutás sem maradt Rekord nélkül!
2013-ban a Kaszáló utcai street workout park volt az első olyan kondipark Rákosmentén, ami civil kezdeményezésre jött létre.
A borús idő ellenére is önfeledten szórakozhattak a leendő kiscsoportosok és szüleik a Cinkotai Huncutka Óvodában megrendezett, pénteki ovi-váró családi napon.
A Híd Kárpátaljáért Összefogásban érkezett adományok összege meghaladta az 1 milliárd forintot.
Több százan látogattak ki a Kertvárosi Tanyaudvar húsvéti hagyományőrző programjaira ma délelőtt.
A pályázat célja a kerület polgárai életminőségét javító környezetvédelmi intézkedések, beruházások, programok elősegítése, ezen belül is elsősorban a településtisztasági feladatok,...
A Kőbányai Önkormányzat 2022. április 12-től mesefigura kereső játékot hirdet!
A Területi Szociális Szolgálat szervezésében ingyenes, régi és új programok indulnak áprilistól a kerületi nyugdíjasok számára.
Az átadón megjelent Horváth Tamás polgármester és Halász Dezső önkormányzati képviselő.
Vendég: HERNÁDI JUDIT és HEILIG GÁBOR
2022-ben újra megrendezik a kerületi óvodák az óvodaváró családi napokat.
A zsaruszemnek nincs olyan, hogy szabadnap.
A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45. § (1) bekezdése értelmében Magyarországon - az e törvényben meghatározottak szerint - minden gyermek köteles az intézményes...

A címlapról

Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...
Távozott hivatalából Áder János.
Május 9-től drasztikusan megemelkedtek a fővárosban a taxis tarfiák:...

Könyvajánló

"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.
Warren C. Sanderson és Sergei Scherbov: Előretekintő élettartam című könyve a népesség idősödését egy új dimenzió beemelésével, az előretekintő, úgynevezett távlati életkor mentén is elemzi.
A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech