Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Kettős ünnep a Pestszentlőrinci Lurkó-liget Óvodában.

A szépre tervezett meghívón szeretettel invitáltak a Pestszentlőrinci Lurkó-liget Óvoda emeletráépítéssel bővített épületének január 24-i ünnepélyes átadására, egyúttal az arról való megemlékezésre, hogy 45 éves lett az intézmény. Ám a meghívóból az nem derült ki, hogy milyen szeretetteljes, igényesen összeállított műsorral gazdagítják a programot.

Az érkező vendégek már a külső megjelenés hatására lassítottak, ugyanis a falfestékek színének kiválasztásakor szempont lehetett az, hogy nyugalmat és biztonságérzetet sugározzanak. Az emeletre vezető lépcsősor előtt kisebb fogadóbizottság várta a vendégeket Borbély Szilvia intézményvezetővel az élen, aki csaknem kézen fogva vezetett minket Liliput-birodalmának átadásra váró csoportszobájába. A tájékoztatása előtt megnyugtatta a vendégeket, hogy az aprócska székek kilencven kiló fölötti súlyt is kibírnak.

 Megvalósult álmok

Az épületben végrehajtott bővítések, átalakítások sorát a multifunkcionális csoportszoba bemutatásával kezdte az óvoda vezetője. 
– Ebben az 50 négyzetméteres szobában étkeznek, játszanak és szunyókálnak az ovisok. Munkatársaim a belső átalakítások nagy mesterei, az asztalkák és a kiságyak cseréjét rövid időn belül teljesítik. Innen kilépve egy körülbelül 27 négyzetméteres kiegészítő helyiségen keresztül vezet az út a mai ünnepi programunk helyszínéhez, a 60 négyzetméteres új tornaterembe. Az egész épület energetikailag is megújult, az összes homlokzat hőszigetelést kapott, az elavult kazán helyére kondenzációs kazánt építettek be, és a régi, ormótlan kéményt lebontották.
Tájékoztatója után Borbély Szilvia gyors léptekkel a műsor helyszínét vette célba.

A Lurkó-liget óvoda korszerűsítése és bővítése – a tavalyi év legnagyobb intézményi beruházása a kerületben – a nyáron kezdődött. Az emeletráépítés révén kialakítottak egy új csoportszobát, és az emeleten kapott helyet az új, nagyobb tornaterem is.

A gyermekek méreteire szabott tornaterem kiállta a „Gulliverek” próbáját is. A rövidnek nem nevezhető, ám színes és tartalmas műsor moderátora maga az óvodavezető volt. 
A köszöntők sorát Kucsák László miniszteri biztos nyitotta meg: 
– Mert nagyot álmodni az intézményvezető asszony, s az álom valósággá vált. Jó ide bejönni, körülnézni. Egy biztos, az ovisok kitűnő környezetben élhetik felhőtlen éveiket – mondta, a születésnapi jókívánságot megelőzően őszinte meglepődését is kifejezve: – Számos alkalommal vendégeskedem óvodákban, de minden alkalommal meglepnek az apróságok méreteire készített bútorok, nem is szólva a térdmagasságában felszerelt mosdókra. Hát igen, felnőttünk!

 Szerethető jövőkép

 A váratlanul gyermekméretűre zsugorodó mikrofonállvány visszarendezését követően Ughy Attila köszöntötte a vendégeket. 
– Egy település, egy kerület akkor tud közösség maradni, ha élhető és szerethető jövőképet vetít a tagjainak, olyan célokat, amelyeket mindenki magáénak vall. Minden évben, amikor az önkormányzatunk tennivalóit sorjázzuk, költségvetést készítünk, pályázatok után kutatunk. A legfontosabb beruházások sorában mindig ott lesznek óvodáink, iskoláink. És ha találunk olyan kedvező konstrukciót, mint például itt, a Lurkó-liget óvoda esetében, hogy a kormány 100 millióval támogatja a korszerűsítést, akkor azon leszünk, hogy mellé tudjuk tenni a szükséges maradék összeget, ahogy most is a 46 millió forintot. Igyekszünk kihasználni minden alkalmat, ami a jövőt építi, ami gyermekeink boldogulását szolgálja, és ez így lesz mindig – mondta többek között a polgármester.

Meglepetésvendégek

Az óvodások műsora a négyévesek köszöntőjével kezdődött. Ki könnyekkel, ki mosollyal jutalmazott. A verselést, esernyős táncot és éneket követően Galgóczy Zoltán lépett a mikrofonhoz: 
– Kettős minőségemben, alpolgármesterként és a terület képviselőjeként büszkén nézek körül a megújult óvodában. Amennyiben emlékezetem nem csal, a kilencvenes évek óta ilyen nagyságrendű óvodai beruházás nem volt a kerületben, így még érthetőbb az örömöm.

Az alpolgármesteri köszöntőt követően a nemzeti színű szalag átvágásával megtörtént az ünnepélyes átadás, majd újabb műsorszámokkal lepték meg a vendégeket a szervezők. Halász Judit dalaiból Csjef Klaudia énekművész adott át egy csokornyit Draskóczy Zoltán gitárkíséretével. Ezután vegyesen léptek fel az ovisok kamaszokkal és ifjúkorú vendégművészekkel, majd, mint derült égből a villámcsapás, „apácashow” került terítékre, olyan dögös zenével és koreográfiával, hogy ember nem maradt mozdulatlan. A tévedések elkerülésére tisztázzuk: az óvoda munkatársai által előadott fergeteges produkcióban az apácaruha csupán jelmez volt.

Az ünnepséget finom falatokkal kísért állófogadás zárta.

Forrás: bp18.hu

Még több hír Kelet-Pestről

Magyarország átfogó egészségvédelemi szűrőprogram
A látás hónapja és a „A fehér bot nemzetközi világnapja” (október 15.) alkalmából
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai lakosok, családi házak számára, 310 literes csapadékvízgyűjtő edények ingyenes használatba adására.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámhatóságának közleményét változtatás nélkül közöljük.
A Naplás út – Szent Imre herceg úti csomóponttal kapcsolatban
Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros kultúra és infrastruktúra fejlesztésére, elkötelezett a fenntartható városi közlekedés és a környezetvédelem iránt.
A Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztályának közleményét változtatás nélkül közöljük.
A lombzsákokat (a készlet erejéig) az eddig megszokott helyszíneken kaphatjátok meg a lakóhelyetek szerinti körzeti képviselőktől. Más személy lombzsákját csak írásos meghatalmazás birtokában lehet...
A kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Centrumban kerül sor szombaton és vasárnap a IX. szektorlabda Európa-bajnokságra, amelyen ismét magyar sikerek várhatók.
A verseny ideje: 2021. szeptember 18. szombat
A kőbányai rendőrök segítséget kérnek egy nő azonosításához, aki a gyanú szerint a táskájába rejtett és ellopott egy laptopot Kőbányán.
Megállapodással zárult a Kőbányai Önkormányzat vezetésének és az Ihász-közben élők képviselőinek az egyeztetése kedden délután a Kőbányai Polgármesteri Hivatalban.
Napokon belül elindul a Pesti út 27-29. szám alatti Garzonházak felújítása.
Teljesen megújul a Hunyadvár utcai felnőtt háziorvosi rendelő. Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően 27, 6 millió forint állami támogatás érkezett a rendelő...
Rendvédelmi nap az egész családnak Kőbányán. Kőbányai Rendvédelmi Napok az Óhegy parkban.
A Strabag Kft. tájékoztatása szerint augusztus 16-tól augusztus 31-ig félpályás útlezárás van érvényben a Szent Imre herceg út és a Naplás út csatlakozásában, közmű építési munkálatok miatt.
A XVI. kerületi Önkormányzat a lakosság kérésének eleget téve, folytatja a macskaivartalanítási akcióját.

Még több hír Dél-Pestről

Pesterzsébet Önkormányzata és a Pesterzsébeti ’56-os Szövetség szervezésében ünnepségsorozatra kerül sor az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, melyre minden érdeklődőt várnak a...
Tartós élelmiszer gyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, október 8-án pénteken és 9-én szombaton 8-tól 16-óráig.
A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. szeptemberében létrehozta saját Egészségvédelmi Irodáját (az EVI-t).
„Minek nevezzelek?” címmel az önkormányzat pályázatot hirdet középiskolások számára a kerület új elnevezésére.
Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt, amely idén számos szempontból megújult.
A lakossági fórumon Pesterzsébet Önkormányzata tájékoztatót tart a Pesterzsébetet is érintő fővárosi és az állami közlekedési beruházásokról.
1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezés
2021 október 1. és 2021. november 2. napja közötti időszakban ismét lehetőség van a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 17/2019.(VI.14.) önkormányzati rendeletben szabályozott...
A Budapest Főváros IX. ker. Ferencváros Önkormányzata Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottsága díjmentes Veszélyeshulladék-gyűjtési akciót hirdet 2021. október 9-án,...
Milyennek látják a kerületi gyermekek és fiatalok a függőségeket, a rossz szokásokat?
Elérkezett az idő, hogy tájékoztatást adjak az egynapos sebészet kivitelezési munkálatainak előrehaladásáról, az egy napot érintő forgalomtechnikai kényelmetlenségről (részleges útlezárás), az...
Mivel a lakossági használt sütőolajat nem szabad kiönteni és szelektív szemétgyűjtő szigeteken sem lehet elhelyezni, az Önkormányzat gyűjtőpontokat állított fel Pesterzsébeten.
Gondoltad volna, hogy minden napra (átlagosan) 1800 véradó kell ahhoz, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra...
Idén október 25-29. között kerül sor a XXIII. kerületben a 2021. évi lakossági lomtalanításra.
Soroksáron bejegyzett székhellyel, vagy telephellyel rendelkező sportszervezetek, kerületben életvitelszerűen lakó egyéni sportolók, valamint a verseny-, szabadidősport területén munkát végző,...
Az Önkéntes Központ Alapítvány elismerése után Ferencváros a Településfejlesztési Szövetségtől is díjat kapott “Önkéntesség és Civil társadalom” kategóriában. A díjat Döme Zsuzsanna alpolgármester...
Azonosították a rendőrök azokat a férfiakat, akik bő egy héttel ezelőtt betörtek egy optikai üzletbe Budapest IX. kerületében.
A Városgazda18 munkatársai saját terveik alapján már készítik azt a kéttornyú játszóvárat, ami 7,5 X 6 méter területű lesz, a bástyája pedig 4 méter magas.

A címlapról

Közel 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok a...
Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat
Vajon mire van szükség az új szokások kialakításához?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech