Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Kettős ünnep a Pestszentlőrinci Lurkó-liget Óvodában.

A szépre tervezett meghívón szeretettel invitáltak a Pestszentlőrinci Lurkó-liget Óvoda emeletráépítéssel bővített épületének január 24-i ünnepélyes átadására, egyúttal az arról való megemlékezésre, hogy 45 éves lett az intézmény. Ám a meghívóból az nem derült ki, hogy milyen szeretetteljes, igényesen összeállított műsorral gazdagítják a programot.

Az érkező vendégek már a külső megjelenés hatására lassítottak, ugyanis a falfestékek színének kiválasztásakor szempont lehetett az, hogy nyugalmat és biztonságérzetet sugározzanak. Az emeletre vezető lépcsősor előtt kisebb fogadóbizottság várta a vendégeket Borbély Szilvia intézményvezetővel az élen, aki csaknem kézen fogva vezetett minket Liliput-birodalmának átadásra váró csoportszobájába. A tájékoztatása előtt megnyugtatta a vendégeket, hogy az aprócska székek kilencven kiló fölötti súlyt is kibírnak.

 Megvalósult álmok

Az épületben végrehajtott bővítések, átalakítások sorát a multifunkcionális csoportszoba bemutatásával kezdte az óvoda vezetője. 
– Ebben az 50 négyzetméteres szobában étkeznek, játszanak és szunyókálnak az ovisok. Munkatársaim a belső átalakítások nagy mesterei, az asztalkák és a kiságyak cseréjét rövid időn belül teljesítik. Innen kilépve egy körülbelül 27 négyzetméteres kiegészítő helyiségen keresztül vezet az út a mai ünnepi programunk helyszínéhez, a 60 négyzetméteres új tornaterembe. Az egész épület energetikailag is megújult, az összes homlokzat hőszigetelést kapott, az elavult kazán helyére kondenzációs kazánt építettek be, és a régi, ormótlan kéményt lebontották.
Tájékoztatója után Borbély Szilvia gyors léptekkel a műsor helyszínét vette célba.

A Lurkó-liget óvoda korszerűsítése és bővítése – a tavalyi év legnagyobb intézményi beruházása a kerületben – a nyáron kezdődött. Az emeletráépítés révén kialakítottak egy új csoportszobát, és az emeleten kapott helyet az új, nagyobb tornaterem is.

A gyermekek méreteire szabott tornaterem kiállta a „Gulliverek” próbáját is. A rövidnek nem nevezhető, ám színes és tartalmas műsor moderátora maga az óvodavezető volt. 
A köszöntők sorát Kucsák László miniszteri biztos nyitotta meg: 
– Mert nagyot álmodni az intézményvezető asszony, s az álom valósággá vált. Jó ide bejönni, körülnézni. Egy biztos, az ovisok kitűnő környezetben élhetik felhőtlen éveiket – mondta, a születésnapi jókívánságot megelőzően őszinte meglepődését is kifejezve: – Számos alkalommal vendégeskedem óvodákban, de minden alkalommal meglepnek az apróságok méreteire készített bútorok, nem is szólva a térdmagasságában felszerelt mosdókra. Hát igen, felnőttünk!

 Szerethető jövőkép

 A váratlanul gyermekméretűre zsugorodó mikrofonállvány visszarendezését követően Ughy Attila köszöntötte a vendégeket. 
– Egy település, egy kerület akkor tud közösség maradni, ha élhető és szerethető jövőképet vetít a tagjainak, olyan célokat, amelyeket mindenki magáénak vall. Minden évben, amikor az önkormányzatunk tennivalóit sorjázzuk, költségvetést készítünk, pályázatok után kutatunk. A legfontosabb beruházások sorában mindig ott lesznek óvodáink, iskoláink. És ha találunk olyan kedvező konstrukciót, mint például itt, a Lurkó-liget óvoda esetében, hogy a kormány 100 millióval támogatja a korszerűsítést, akkor azon leszünk, hogy mellé tudjuk tenni a szükséges maradék összeget, ahogy most is a 46 millió forintot. Igyekszünk kihasználni minden alkalmat, ami a jövőt építi, ami gyermekeink boldogulását szolgálja, és ez így lesz mindig – mondta többek között a polgármester.

Meglepetésvendégek

Az óvodások műsora a négyévesek köszöntőjével kezdődött. Ki könnyekkel, ki mosollyal jutalmazott. A verselést, esernyős táncot és éneket követően Galgóczy Zoltán lépett a mikrofonhoz: 
– Kettős minőségemben, alpolgármesterként és a terület képviselőjeként büszkén nézek körül a megújult óvodában. Amennyiben emlékezetem nem csal, a kilencvenes évek óta ilyen nagyságrendű óvodai beruházás nem volt a kerületben, így még érthetőbb az örömöm.

Az alpolgármesteri köszöntőt követően a nemzeti színű szalag átvágásával megtörtént az ünnepélyes átadás, majd újabb műsorszámokkal lepték meg a vendégeket a szervezők. Halász Judit dalaiból Csjef Klaudia énekművész adott át egy csokornyit Draskóczy Zoltán gitárkíséretével. Ezután vegyesen léptek fel az ovisok kamaszokkal és ifjúkorú vendégművészekkel, majd, mint derült égből a villámcsapás, „apácashow” került terítékre, olyan dögös zenével és koreográfiával, hogy ember nem maradt mozdulatlan. A tévedések elkerülésére tisztázzuk: az óvoda munkatársai által előadott fergeteges produkcióban az apácaruha csupán jelmez volt.

Az ünnepséget finom falatokkal kísért állófogadás zárta.

Forrás: bp18.hu

Még több hír Kelet-Pestről

Buday Rezsőné leányai, unokái és dédunokája körében fogadta Hatvani Zoltánt, Rákoskert önkormányzati képviselőjét, aki virággal, valamint Orbán Viktor miniszterelnök és Horváth Tamás polgármester...
Magyarország Köztársasági Elnöke 2021. december 15. és 2022. február 15. közé eső időtartamra soron kívüli bírósági ülnökválasztást tűzött ki.
2021. évre kiadott lakossági-, gazdálkodói- és egészségügyi várakozási hozzájárulások 2022. február 1-én érvényüket vesztik.
Szociálisan rászoruló család kapta meg Rákosmente karácsonyfáját.
Újabb lépést tett az FKF a körforgásos gazdaság felé: januártól a sárgafedelű szelektív kukában kell gyűjteni az italoskartont.
Rákosmente Önkormányzata minden év decemberében ünnepélyes keretek között fejezi ki elismerését a XVII. kerületi Rendőrkapitányság egész éves kitartó munkájáért.
Rákosmente Önkormányzata minden év decemberében ünnepélyes keretek között fejezi ki elismerését a XVII. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tagjainak az egész éves kitartó munkáért.
2021. december 18-án, szombaton 15. alkalommal állhatnak rajthoz a cyclo-cross szakág kedvelői Kőbányán, a Sportligetben, a Kőbányai Bringapark Kupán, a Kometa Cyclo-Cross Challenge sorozat...
Szép képeket készít „Kőbánya fotósa”, Lakatos Attila, aki megunta, hogy mindig csak más kerületeket „sztárolnak” kollégái.
A Kőbánya Tűzvédelméért Közalapítvány – a Kőbányai Önkormányzat által erre a célra biztosított támogatás alapján – pályázatot hirdet szén-monoxid-érzékelő eszköz biztosítására.
November 11-én immáron tizedik alkalommal, a szakma jeles képviselőinek meghívása mellett hirdették ki az Év Homlokzata 2021 pályázat győzteseit.
2021. 11. 29-én került sor a Rákosmenti Idősügyi Tanács (RIT) záróülésére, amely az éves tevékenység beszámolóival indult.
Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete a szellemi és tudományos élet területén kimagasló eredményt elért ifjú tehetségek elismerésére a „Budapest Főváros XVI. kerület Ifjú...
Gyárfás Istvánt és Balogh Mátyás Lászlót
Hivatalosan is megnyílt a Kőbányai úti Eiffel Műhelyház, az elmúlt évtized egyik legnagyobb hazai kulturális fejlesztése.
November hónapban kettő véradás lesz a kerületünkben.
Nagy munka folyik az Ikarus benzinkútnál, ami az Arany János utcai Spar áruházzal szemben, az Ikarus gyár területén található.
Kőbánya egyes részein még mindig viszonylag olcsón lehet panelt venni. Ha ráadásul felújított ingatlanról van szó, akkor az értéknövekedés sokat hozhat a konyhára.

Még több hír Dél-Pestről

A közösségi költségvetés egy olyan - általában önkormányzati - program, amelynek keretében a település költségvetéséből bizonyos összeg felhasználására a város lakói tehetnek javaslatot.
Nem adják el, és nem építik be a Gloriett-telepen az üres területet.
A Ferencváros simán, 14–7-re verte a Dinamo Tbiliszit idegenben a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörében kedden. A koronavírus miatt a török helyett hazai játékvezető fújta a sípot.
Ezzel újabb lépést tett az FKF a körforgásos gazdaság felé.
A testületi ülésen a képviselők elfogadták a közterületek rendjéről és használatáról szóló önkormányzati rendeletet. A rendelet célja védeni az épített és a természetes környezetet és biztosítani a...
A növekvő dolgozói létszám miatt újabb telephelyre lett szükség, így hamarosan egy új épületbe költözik a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának (HSZI) dolgozókat kiszolgáló egysége.
A Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal Hatósági Osztály Adócsoportja tájékoztatja a kerület lakosságát és gazdálkodó szervezeteit a helyi önkormányzati adókkal kapcsolatban 2022. január 1-jén...
Pesterzsébet új kapuja közösségi tervezéssel készül. A Kormány döntése alapján 2020-ban megkezdődött a H6-os hévvonal rekonstrukciójának tervezése.
Az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság (OKF) 31 (MoLaRi) vegyi monitoring- és lakossági riasztórendszer-végpontot telepített a XIX. kerületben.
2022. január 3-ai hatállyal lemondott alpolgármesteri tisztségéről Ferencz István.
Pesterzsébet Önkormányzata kéri a kerület lakosságát, tegyenek ajánlásokat „Az Év Sportolója”, és az „Az Év Edzője, az Év Sportvezetője” kitüntető címekre.
Azok a kerületi nyugdíjas pedagógusok, akik 50, 60, 65, 70 évvel ezelőtt szerezték meg képesítésüket, és legalább 30 évet töltöttek a pedagógus pályán, díszoklevél iránti kérelmüket 2022. február...
A felújítás során a parkon átmenő régi aszfalt burkolatú járda elbontásra került, helyette mintegy 80 m2 téglavörös térkőburkolat épült.
Budapesten a karácsonyi ünnepeket követően az FKF Zrt. szervezetten gyűjti össze és szállítja el a fenyőfákat.
A Fővárosi Önkormányzat fenntartásában működő Romano Kher Budapesti Roma Művelődési Ház nyílt pályázatot hirdetett a 2021/2022. tanév második félévére ösztöndíj pályázatban való részvételre.
Az orosz vezetőedző előbb megismerkedett a csapattal, majd levezényelte az újév első edzését. - VIDEÓ
December elsejétől kizárólag védettségi igazolvánnyal léphetnek be a szülők az iskolákba, ugyanakkor a kormány az állami intézményekben elrendelte a kötelező koronavírus elleni oltást.
A Kispesti Puskás Ferenc Általános Iskola 2019 óta vesz részt az Erasmus+ nemzetközi együttműködési programban, melynek keretében november 29-e és december 7-e között virtuális találkozót...

A címlapról

Január 27-től, a holokauszt nemzetközi emléknapjától látható...
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatain használható időalapú...
Január 17-én, hétfő este jelent meg a Magyar Közlönyben a fokozott...
Már a harmadik oltás nagyon erősen növeli a védettséget, utána pedig...
A „családbarátság” mára országossá vált, a jó házasság és a család a...
Lezárult Erdős Norbert, az Agrárminisztérium...

Könyvajánló

A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.
Megkönnyíti az együttműködést, ha ismerjük egymás viselkedési stílusát.
A változások a feje tetejére állíthatják az életünket, boldogulásunk ilyenkor azon múlik, mennyire vagyunk képesek a helyzetet elfogadni, és új tervet kidolgozni.
Miként tette naggyá az értelem és az erkölcsi szándék a Nyugatot?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Ahogy sejteni lehetett, a kiskereskedelmi láncok szorongatásának mi vásárlók is vesztesei leszünk.
Néhány hete furcsa videóval sokkolta az embereket a német katasztrófavédelem, melynek főszereplője mécsessel fűtött. Működhet-e a dolog? A választ az alábbi videóból tudhatjuk meg.
Némelyek szerint nem létezik a gyermekeket célzó szexuális lobbi. Erre ismét rácáfolt a valóság - Magyarországon.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech