Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Kettős ünnep a Pestszentlőrinci Lurkó-liget Óvodában.

A szépre tervezett meghívón szeretettel invitáltak a Pestszentlőrinci Lurkó-liget Óvoda emeletráépítéssel bővített épületének január 24-i ünnepélyes átadására, egyúttal az arról való megemlékezésre, hogy 45 éves lett az intézmény. Ám a meghívóból az nem derült ki, hogy milyen szeretetteljes, igényesen összeállított műsorral gazdagítják a programot.

Az érkező vendégek már a külső megjelenés hatására lassítottak, ugyanis a falfestékek színének kiválasztásakor szempont lehetett az, hogy nyugalmat és biztonságérzetet sugározzanak. Az emeletre vezető lépcsősor előtt kisebb fogadóbizottság várta a vendégeket Borbély Szilvia intézményvezetővel az élen, aki csaknem kézen fogva vezetett minket Liliput-birodalmának átadásra váró csoportszobájába. A tájékoztatása előtt megnyugtatta a vendégeket, hogy az aprócska székek kilencven kiló fölötti súlyt is kibírnak.

 Megvalósult álmok

Az épületben végrehajtott bővítések, átalakítások sorát a multifunkcionális csoportszoba bemutatásával kezdte az óvoda vezetője. 
– Ebben az 50 négyzetméteres szobában étkeznek, játszanak és szunyókálnak az ovisok. Munkatársaim a belső átalakítások nagy mesterei, az asztalkák és a kiságyak cseréjét rövid időn belül teljesítik. Innen kilépve egy körülbelül 27 négyzetméteres kiegészítő helyiségen keresztül vezet az út a mai ünnepi programunk helyszínéhez, a 60 négyzetméteres új tornaterembe. Az egész épület energetikailag is megújult, az összes homlokzat hőszigetelést kapott, az elavult kazán helyére kondenzációs kazánt építettek be, és a régi, ormótlan kéményt lebontották.
Tájékoztatója után Borbély Szilvia gyors léptekkel a műsor helyszínét vette célba.

A Lurkó-liget óvoda korszerűsítése és bővítése – a tavalyi év legnagyobb intézményi beruházása a kerületben – a nyáron kezdődött. Az emeletráépítés révén kialakítottak egy új csoportszobát, és az emeleten kapott helyet az új, nagyobb tornaterem is.

A gyermekek méreteire szabott tornaterem kiállta a „Gulliverek” próbáját is. A rövidnek nem nevezhető, ám színes és tartalmas műsor moderátora maga az óvodavezető volt. 
A köszöntők sorát Kucsák László miniszteri biztos nyitotta meg: 
– Mert nagyot álmodni az intézményvezető asszony, s az álom valósággá vált. Jó ide bejönni, körülnézni. Egy biztos, az ovisok kitűnő környezetben élhetik felhőtlen éveiket – mondta, a születésnapi jókívánságot megelőzően őszinte meglepődését is kifejezve: – Számos alkalommal vendégeskedem óvodákban, de minden alkalommal meglepnek az apróságok méreteire készített bútorok, nem is szólva a térdmagasságában felszerelt mosdókra. Hát igen, felnőttünk!

 Szerethető jövőkép

 A váratlanul gyermekméretűre zsugorodó mikrofonállvány visszarendezését követően Ughy Attila köszöntötte a vendégeket. 
– Egy település, egy kerület akkor tud közösség maradni, ha élhető és szerethető jövőképet vetít a tagjainak, olyan célokat, amelyeket mindenki magáénak vall. Minden évben, amikor az önkormányzatunk tennivalóit sorjázzuk, költségvetést készítünk, pályázatok után kutatunk. A legfontosabb beruházások sorában mindig ott lesznek óvodáink, iskoláink. És ha találunk olyan kedvező konstrukciót, mint például itt, a Lurkó-liget óvoda esetében, hogy a kormány 100 millióval támogatja a korszerűsítést, akkor azon leszünk, hogy mellé tudjuk tenni a szükséges maradék összeget, ahogy most is a 46 millió forintot. Igyekszünk kihasználni minden alkalmat, ami a jövőt építi, ami gyermekeink boldogulását szolgálja, és ez így lesz mindig – mondta többek között a polgármester.

Meglepetésvendégek

Az óvodások műsora a négyévesek köszöntőjével kezdődött. Ki könnyekkel, ki mosollyal jutalmazott. A verselést, esernyős táncot és éneket követően Galgóczy Zoltán lépett a mikrofonhoz: 
– Kettős minőségemben, alpolgármesterként és a terület képviselőjeként büszkén nézek körül a megújult óvodában. Amennyiben emlékezetem nem csal, a kilencvenes évek óta ilyen nagyságrendű óvodai beruházás nem volt a kerületben, így még érthetőbb az örömöm.

Az alpolgármesteri köszöntőt követően a nemzeti színű szalag átvágásával megtörtént az ünnepélyes átadás, majd újabb műsorszámokkal lepték meg a vendégeket a szervezők. Halász Judit dalaiból Csjef Klaudia énekművész adott át egy csokornyit Draskóczy Zoltán gitárkíséretével. Ezután vegyesen léptek fel az ovisok kamaszokkal és ifjúkorú vendégművészekkel, majd, mint derült égből a villámcsapás, „apácashow” került terítékre, olyan dögös zenével és koreográfiával, hogy ember nem maradt mozdulatlan. A tévedések elkerülésére tisztázzuk: az óvoda munkatársai által előadott fergeteges produkcióban az apácaruha csupán jelmez volt.

Az ünnepséget finom falatokkal kísért állófogadás zárta.

Forrás: bp18.hu

Még több hír Kelet-Pestről

Ilyen volt az első nap délelőttje a teljesen megújult Harmat utcai játszótéren, a Sportligetben!
Anyatejes táplálás világnapja alkalmából
Fazekas Ádám nevét jól ismerik már a nemzetközi berkekben.
Az Óhegy parkban rendezi a kispályás futball-világbajnokságot szeptember 10. és 18. között az egyébként is kerületi székhelyű magyar szakszövetség, a Socca Hungary.
A XVI. Kerületi Újság megkérdezte Horváth Szabolcs alezredest, a XVI. kerület rendőrkapitányát, mennyiben változtat ez az ő munkájukon, és mire kell nekünk figyelnünk a vakáció idején.
Horváth Ádám (Fidesz-KDNP) nyerte Budapest 16. kerületének 2. egyéni választókerületében tartott időközi önkormányzati választást vasárnap.
Megújuló energiával és energiahatékony megoldásokkal működő bölcsőde fejlesztése veszi kezdetét a napokban a kőbányai Gergely utcában Magyarország Kormánya támogatásával.
A közterületeken és egyéb önkormányzati kezelésben lévő földeken Rákosmente Önkormányzata folyamatosan ellenőrzi a növényállományt és végzi a szükséges zöldmunkákat.
A BRFK XVI. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai várják a kerékpárjukat regisztrálni szándékozókat.
„A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei országos programhoz csatlakozva a Kőbányai Önkormányzat meghirdeti „A legszebb konyhakertek” programot.
Sikeresen zajlik kerületünkben a még 2019-ben elindított, kerületi óvodapedagógusoknak szóló „Fogadd el, fogadj el!” nevű érzékenyítő képzés.
A Kőbányai Önkormányzat értesíti a lakosságot, hogy Budapest X. kerület területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre az országos központi szúnyoggyérítési program keretén belül.
Ezúton értesíttetik a lakosság, hogy a település területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.
Berobbant a vakáció, ezzel együtt június 20-án megnyitotta kapuit a kertvárosi nyári napközis tábor, amely mostantól 10 héten át, augusztus végéig nyújt felejthetetlen szórakozást az általános...
Szent László Napok Kőbányán június 23-27.!
Közel három éves szakmai előkészítő munka után adták át Rákosmentén az Országos Görpark Program legújabb pályáját.
Június 10-én a Mátyásföldi Fecskefészek Óvoda Farkashalom utcai tagintézményében folytatódhatott a még 2019-ben elindított, kerületi óvodapedagógusoknak szóló „Fogadd el, fogadj el!” nevű...
A tervek szerint június végén, július elején költöznek ki az Újhegyi Orvosi Rendelőből a felnőtt- és gyermekháziorvosi ellátások, a védőnői szolgálat, illetve a fogászat.

Még több hír Dél-Pestről

Keresetkiegészítési lehetőség!
A kata-adójogszabályok módosítása miatt az önkormányzat ingyenes tanácsadói napot szervez az érintett kispesti vállalkozóknak.
Mintegy 1000 négyzetméteren égett az aljnövényzet a Péterhalmi erdőben.
Tájékoztatás: 2022. július 30-án, szombaton 7:00 óra és 16:00 között a Közraktár és a Sóház utcában az Önkormányzat a BKM Nonprofit Zrt. együttműködésével járdatakarítást tart.
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata a képviselő-testület 136/2022. (VI. 16.) határozata alapján jelen hirdetmény útján vállalkozókat keres a kizárólagos tulajdonát képező, 176170...
Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Budapest Főváros XXIII....
Komposztládákat és lombkomposztálókat, valamint esővízgyűjtő-tartályokat vehettek át azok a kispestiek, akik sikerrel jelentkeztek az idei önkormányzati programokra.
Ezúton értesítik a tisztelt Lakosságot, hogy Budapest Főváros XXIII. kerület, Soroksár területén folytatódik a Katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés.
A Csepeli Gyermeksziget Program keretében folytatja az önkormányzat a játszóterek megújítását. Nemrég megújult a Tárház utcai, és a Csikó sétányon lévő játszótér, ma pedig elindultak a munkálatok a...
A tervvel kapcsolatban javaslatokat, észrevételeket tenni, véleményt nyilvánítani
Káptalanfüreden találkoztak a testvérvárosi küldöttségek, hogy egyeztessenek a diákcsereprogram jövő évi újraindításáról.
Kanász-Nagy Máté, a Lehet Más a Politika (LMP) társelnöke tekert, illetve egyeztetett ma Banga Zoltán önkormányzati képviselővel a Péterhalmi erdőben.
Szombaton 9:00 -13:00 óra között.
A soroksári Hivatal 2022. július 18-tól 2022. augusztus 21-ig igazgatási szünet miatt zárva tart.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve a Nemzeti Népegészségügyi Központ az érvényben lévő harmadfokú hőségriasztást július 4. (hétfő) 24:00 óráig meghosszabbítja...
A Pesterzsébeti Önkormányzat tájékoztatása:
Hétfőtől egészen augusztus 19-ig hétköznapokon várja a gyerekeket a kerületi napközis tábor a Vass Iskolában. Az önkormányzat 14 millió forintot költ a táboroztatásra, amelyet minden évben a...

A címlapról

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf...
Újraindult a Barátság vezeték, csütörtökön Magyarországra is...
Hitelmoratórium és kamattámogatott hitel is segíti az aszály...
Az M3-as metró rekonstrukciója az utolsó fázisába érkezett, 2023...
Intelligens dugódíjat vezetne be Kanász-Nagy Máté.
Budapest közösségi költségvetési programjának szavazása 2022....

Könyvajánló

Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában
Nyáron kevés jobb érzés van attól, mint elnyúlni valahol a vízparton, a napernyő alatt, elővenni egy jó könyvet és csak falni a betűket. Sokaknak ez az igazi feltöltődés, a nagybetűs PIHENÉS.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech