Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Konferenciával emlékeztek a városközpont megújítására.

Ugyanott – a PIK-ben – emlékeztek meg január 23-án a pestszentimreiek a városközpontjuk megújítását eredményező fejlesztések évfordulóiról, ahol öt évvel ezelőtt ünnepélyesen zárták a projektet.

Jó lokálpatriótaként nem feledkeztek meg a városrész lakói arról, hogy az úgynevezett KMOP -2009-5.2.2/ B „Funkcióbővítő rehabilitáció” keretében éppen 5 évvel ezelőtt fejeződött be a 10 éve elkezdett Pestszentimre Városközpont megújítását eredményező projekt, amelynek záróakkordját annak idején ugyancsak a PIK-ben tartották. A sikeres projekt kettős évfordulóját a helyiek január 23-án konferenciával ünnepelték meg, amelynek fővédnöke Ughy Attila polgármester volt.


Felzárkózás

Az esemény védnöke, dr. Lévai István Zoltán köszöntőjében emlékeztetett azokra az időkre, amikor a pestszentimreiek úgy tartották, hogy kerületrészük mostohagyerek. Aztán a szakrendelő megépítésével, majd az azt követően megtörtént városközponti fejlesztésekkel változtak a hangok, hiszen sokan úgy látták, hogy elkezdődött a felzárkózás az anyatelepüléshez. Az alpolgármester arra bíztatta a konferencia résztvevőit, hogy tekintsék át együtt ebből az alkalomból a fejlesztések eredményeit.


Dr. Heilauf Zsuzsanna Pestszentimre története 1910-2010 – közösségek a múltban című előadásában elsősorban a helyi közösségek szerepére hívta fel a figyelmet. A Tomory Lajos Múzeum intézményvezetője történeti áttekintése mellett úgy határozta meg Pestszentimre helyzetét, hogy ennek a városrésznek önálló közösségi élete, önálló kulturális eseményei és intézményrendszere, közösségeinek pedig mindig sajátos, markáns véleménye volt.


Jövőről is

Szép Károly városfejlesztő mérnök a városközpont megújítása projekt készítője felelevenítette a projekt elkészítési folyamatában szerzett tapasztalatait. Rámutatott többek között a pályázat nehéz időszakaira, kritikus elemeire, amikor a helyi közösségeknek, valamint egyes személyeknek ugyancsak fontos szerep jutott a projektfejlesztésben. 
Dr. Lévai István Zoltán előadásában sorra vette az egykori projekt egyes elemeit, részletesen ismertette azok műszaki tartalmát és költségeit. Az alpolgármester a tervekből időközben valóra váltott pestszentimrei városközponti fejlesztések ismertetésén túl a jövőbeli elképzelésekről, a lehetséges folytatásról is beszélt, amelyek közül nem is mindegyik távlati terv. Ilyen például a Fővárosi Önkormányzati beruházásban megvalósuló Nagykőrösi úti fejlesztés, valamint a Vasút utca mentén magántőke bevonásával tervezett hetven lakásos társasház építése és az ehhez kapcsolódóan elképzelt parkolóépítés, amely az önkormányzat finanszírozásával történik.


Településkép

Bauer Ferenc a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat településfejlesztésben betöltött szerepéről, valamint Pestszentimre demográfiai jellemzőiről, társadalmi dinamikájáról szólt előadásában. Az önkormányzati képviselő, aki egyben a PVÖ elnöke, bemutatta a városrészi önkormányzat történetét és működését, valamint szerepét abban a folyamatban, amelynek eredményeként a kerületnek az a része az elmúlt években tovább fejlődhetett. 
Jankovits Vera Közösségi terek – közösségépítés című előadásában a településképet helyezte a középpontba. A kerület főépítésze Pestszentimre központi részének az elmúlt években megvalósult mind a településkép, mind a közösségi lét szempontjából legfontosabb eredményeit ismertette, illetve bemutatta a megvalósítás előtt álló elképzeléseket.

Forrás: bp18.hu

Még több hír Kelet-Pestről

Magyarország átfogó egészségvédelemi szűrőprogram
A látás hónapja és a „A fehér bot nemzetközi világnapja” (október 15.) alkalmából
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai lakosok, családi házak számára, 310 literes csapadékvízgyűjtő edények ingyenes használatba adására.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámhatóságának közleményét változtatás nélkül közöljük.
A Naplás út – Szent Imre herceg úti csomóponttal kapcsolatban
Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros kultúra és infrastruktúra fejlesztésére, elkötelezett a fenntartható városi közlekedés és a környezetvédelem iránt.
A Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztályának közleményét változtatás nélkül közöljük.
A lombzsákokat (a készlet erejéig) az eddig megszokott helyszíneken kaphatjátok meg a lakóhelyetek szerinti körzeti képviselőktől. Más személy lombzsákját csak írásos meghatalmazás birtokában lehet...
A kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Centrumban kerül sor szombaton és vasárnap a IX. szektorlabda Európa-bajnokságra, amelyen ismét magyar sikerek várhatók.
A verseny ideje: 2021. szeptember 18. szombat
A kőbányai rendőrök segítséget kérnek egy nő azonosításához, aki a gyanú szerint a táskájába rejtett és ellopott egy laptopot Kőbányán.
Megállapodással zárult a Kőbányai Önkormányzat vezetésének és az Ihász-közben élők képviselőinek az egyeztetése kedden délután a Kőbányai Polgármesteri Hivatalban.
Napokon belül elindul a Pesti út 27-29. szám alatti Garzonházak felújítása.
Teljesen megújul a Hunyadvár utcai felnőtt háziorvosi rendelő. Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően 27, 6 millió forint állami támogatás érkezett a rendelő...
Rendvédelmi nap az egész családnak Kőbányán. Kőbányai Rendvédelmi Napok az Óhegy parkban.
A Strabag Kft. tájékoztatása szerint augusztus 16-tól augusztus 31-ig félpályás útlezárás van érvényben a Szent Imre herceg út és a Naplás út csatlakozásában, közmű építési munkálatok miatt.
A XVI. kerületi Önkormányzat a lakosság kérésének eleget téve, folytatja a macskaivartalanítási akcióját.

Még több hír Dél-Pestről

Pesterzsébet Önkormányzata és a Pesterzsébeti ’56-os Szövetség szervezésében ünnepségsorozatra kerül sor az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, melyre minden érdeklődőt várnak a...
Tartós élelmiszer gyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, október 8-án pénteken és 9-én szombaton 8-tól 16-óráig.
A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. szeptemberében létrehozta saját Egészségvédelmi Irodáját (az EVI-t).
„Minek nevezzelek?” címmel az önkormányzat pályázatot hirdet középiskolások számára a kerület új elnevezésére.
Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt, amely idén számos szempontból megújult.
A lakossági fórumon Pesterzsébet Önkormányzata tájékoztatót tart a Pesterzsébetet is érintő fővárosi és az állami közlekedési beruházásokról.
1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezés
2021 október 1. és 2021. november 2. napja közötti időszakban ismét lehetőség van a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 17/2019.(VI.14.) önkormányzati rendeletben szabályozott...
A Budapest Főváros IX. ker. Ferencváros Önkormányzata Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottsága díjmentes Veszélyeshulladék-gyűjtési akciót hirdet 2021. október 9-án,...
Milyennek látják a kerületi gyermekek és fiatalok a függőségeket, a rossz szokásokat?
Elérkezett az idő, hogy tájékoztatást adjak az egynapos sebészet kivitelezési munkálatainak előrehaladásáról, az egy napot érintő forgalomtechnikai kényelmetlenségről (részleges útlezárás), az...
Mivel a lakossági használt sütőolajat nem szabad kiönteni és szelektív szemétgyűjtő szigeteken sem lehet elhelyezni, az Önkormányzat gyűjtőpontokat állított fel Pesterzsébeten.
Gondoltad volna, hogy minden napra (átlagosan) 1800 véradó kell ahhoz, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra...
Idén október 25-29. között kerül sor a XXIII. kerületben a 2021. évi lakossági lomtalanításra.
Soroksáron bejegyzett székhellyel, vagy telephellyel rendelkező sportszervezetek, kerületben életvitelszerűen lakó egyéni sportolók, valamint a verseny-, szabadidősport területén munkát végző,...
Az Önkéntes Központ Alapítvány elismerése után Ferencváros a Településfejlesztési Szövetségtől is díjat kapott “Önkéntesség és Civil társadalom” kategóriában. A díjat Döme Zsuzsanna alpolgármester...
Azonosították a rendőrök azokat a férfiakat, akik bő egy héttel ezelőtt betörtek egy optikai üzletbe Budapest IX. kerületében.
A Városgazda18 munkatársai saját terveik alapján már készítik azt a kéttornyú játszóvárat, ami 7,5 X 6 méter területű lesz, a bástyája pedig 4 méter magas.

A címlapról

Közel 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok a...
Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat
Vajon mire van szükség az új szokások kialakításához?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech