Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Megduplázták a lakossági úszósávok számát.

Bizonyára nem a legkönnyebb döntései közé tartozott az önkormányzatnak, amikor arról határozott, hogy a két kerületi uszodát, a Vilmos Endre Sportcentrumban lévőt, illetve a Bókay-kerti Park Uszodát ki mikor, milyen beosztásban használhassa, ki élvezzen, úgymond, elsőbbséget. A lakosság vagy az egyesületek…

Végül az alábbi döntés született, amelyben benne foglaltatik Ughy Attila polgármester javaslata is.
„Az uszodákat nagy számban látogató közönség kényelmének az érdekében – ebből fakadóan a lakossági igényeket figyelembe véve – a Vilmos Endre Sportcentrumban lévő uszodában és a Bókay-kerti Park Uszodában február 1-jétől hétköznapokon reggelenként 6 és 9, valamint délutánonként 16 és 20 óra között megduplázták a lakossági úszósávok számát” – áll a közleményben.

Régóta húzódó ügy

Az uszodákat „csupán” az egészségük megőrzésére használóknak megvan a maga igazsága, ugyanúgy, mint a versenyekre felkészülőknek. 
Azonban jó döntést hozni úgy, hogy akár csak kis mértékben is, de ne sérüljön a másik fél igazsága – szinte lehetetlen. Az érdekeltek tudják: régóta húzódó vitás ügy volt ez. A végső döntésnek az uszodákat használó lakosok minden bizonnyal örülnek, de kérdés marad, hogy ugyanezt mondhatja-e el a másik fél is. Mivel az ő edzésidejük csökkent…
Nyilvánvalóan nem a mi feladatunk ítéletet mondani, „bírónak” lenni, mi csupán véleményekre voltunk kíváncsiak.

A hullámok partot értek

Megkérdeztük Bögös Józsefet, a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. uszodaüzemeltetési osztályának vezetőjét, miként sikerült az átállás, hogyan tudták megoldani az „igazságos” sportolási lehetőségek biztosítását.
A szakember elmondta, nem volt egyszerű, de úgy látja, hogy a „hullámok kifutottak, partot értek, s megegyezésre jutottak a felek”.
– Sok, ellentétektől sem mentes megbeszélést kellett folytatnunk, amíg eljutottunk a megoldásig. Nem mondom, hogy az ideálisig, de a körülmények adta legjobbig. A lakosság úszási, sportolási lehetőségeit nem szűkíthettük, ám nem akartuk az egyesületi sportolókét sem. Már csak azért sem, mert a Városgazda Utánpótlás Akadémia úszóin túl a vízilabdázóknak, a szinkronúszóknak, az öttusázóknak és a triatlonosoknak is helyet és időt kellett adni. Ez természetes igény a részükről, miként a másik félé is az.

Fájdalom nélkül

Lehet, hogy sokakat meglep, de a kerületben nem kevesebb, mint 17 egyesület hozzávetőleg 400 sportolója, gyermeke veszi igénybe az uszodák sávjait, ami természetesen örömteli egy sportos kerület esetében, ám a felület adott, az nem lesz nagyobb.
Az önkormányzat vezetése is tisztában volt azzal, hogy a lehető legkevesebb fájdalommal és hátránnyal járó megoldást kell választania ahhoz, hogy se a versenyúszókat, se a kikapcsolódási vagy rekreációs céllal az uszodákba érkezőket ne érje hátrány, ráadásul a kötelező úszásoktatásban részt vevő gyerekek se maradjanak víz nélkül.
alc. Nem lehetett jó döntést hozni
Vajon miként vélekedik a kialakult – ám a közös gondolkodással és kompromisszumokkal már megoldott helyzetről Lévai István Zoltán, a kerület sportjáért felelős alpolgármester?
– Tudtunk a gondról, s tisztában voltunk azzal, hogy úgy mondjam, „népszerűtlen” döntést kell hozni. Olyat, mert számunkra minden kerületi lakos fontos. Tisztában vagyunk azzal, hogy egyre többen járnak uszodába, akár edzeni, akár a szabadidejüket hasznosan eltölteni. Döntöttünk, ez a megoldás született, remélve, hogy a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza az uszodákba járóknak.

Forrás: bp18.hu

Még több hír Kelet-Pestről

Magyarország átfogó egészségvédelemi szűrőprogram
A látás hónapja és a „A fehér bot nemzetközi világnapja” (október 15.) alkalmából
A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.
A Kőbányai Önkormányzat pályázatot hirdet kőbányai lakosok, családi házak számára, 310 literes csapadékvízgyűjtő edények ingyenes használatba adására.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Kelet-budapesti Adó- és Vámhatóságának közleményét változtatás nélkül közöljük.
A Naplás út – Szent Imre herceg úti csomóponttal kapcsolatban
Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a kerékpáros kultúra és infrastruktúra fejlesztésére, elkötelezett a fenntartható városi közlekedés és a környezetvédelem iránt.
A Főpolgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Főosztályának közleményét változtatás nélkül közöljük.
A lombzsákokat (a készlet erejéig) az eddig megszokott helyszíneken kaphatjátok meg a lakóhelyetek szerinti körzeti képviselőktől. Más személy lombzsákját csak írásos meghatalmazás birtokában lehet...
A kőbányai Kőrösi Csoma Sándor Kulturális Centrumban kerül sor szombaton és vasárnap a IX. szektorlabda Európa-bajnokságra, amelyen ismét magyar sikerek várhatók.
A verseny ideje: 2021. szeptember 18. szombat
A kőbányai rendőrök segítséget kérnek egy nő azonosításához, aki a gyanú szerint a táskájába rejtett és ellopott egy laptopot Kőbányán.
Megállapodással zárult a Kőbányai Önkormányzat vezetésének és az Ihász-közben élők képviselőinek az egyeztetése kedden délután a Kőbányai Polgármesteri Hivatalban.
Napokon belül elindul a Pesti út 27-29. szám alatti Garzonházak felújítása.
Teljesen megújul a Hunyadvár utcai felnőtt háziorvosi rendelő. Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően 27, 6 millió forint állami támogatás érkezett a rendelő...
Rendvédelmi nap az egész családnak Kőbányán. Kőbányai Rendvédelmi Napok az Óhegy parkban.
A Strabag Kft. tájékoztatása szerint augusztus 16-tól augusztus 31-ig félpályás útlezárás van érvényben a Szent Imre herceg út és a Naplás út csatlakozásában, közmű építési munkálatok miatt.
A XVI. kerületi Önkormányzat a lakosság kérésének eleget téve, folytatja a macskaivartalanítási akcióját.

Még több hír Dél-Pestről

Pesterzsébet Önkormányzata és a Pesterzsébeti ’56-os Szövetség szervezésében ünnepségsorozatra kerül sor az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, melyre minden érdeklődőt várnak a...
Tartós élelmiszer gyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, október 8-án pénteken és 9-én szombaton 8-tól 16-óráig.
A Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. 2021. szeptemberében létrehozta saját Egészségvédelmi Irodáját (az EVI-t).
„Minek nevezzelek?” címmel az önkormányzat pályázatot hirdet középiskolások számára a kerület új elnevezésére.
Magyar Turisztikai Ügynökség 28. alkalommal hirdette meg a Virágos Magyarország versenyt, amely idén számos szempontból megújult.
A lakossági fórumon Pesterzsébet Önkormányzata tájékoztatót tart a Pesterzsébetet is érintő fővárosi és az állami közlekedési beruházásokról.
1956-os forradalom és szabadságharc megemlékezés
2021 október 1. és 2021. november 2. napja közötti időszakban ismét lehetőség van a pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 17/2019.(VI.14.) önkormányzati rendeletben szabályozott...
A Budapest Főváros IX. ker. Ferencváros Önkormányzata Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottsága díjmentes Veszélyeshulladék-gyűjtési akciót hirdet 2021. október 9-án,...
Milyennek látják a kerületi gyermekek és fiatalok a függőségeket, a rossz szokásokat?
Elérkezett az idő, hogy tájékoztatást adjak az egynapos sebészet kivitelezési munkálatainak előrehaladásáról, az egy napot érintő forgalomtechnikai kényelmetlenségről (részleges útlezárás), az...
Mivel a lakossági használt sütőolajat nem szabad kiönteni és szelektív szemétgyűjtő szigeteken sem lehet elhelyezni, az Önkormányzat gyűjtőpontokat állított fel Pesterzsébeten.
Gondoltad volna, hogy minden napra (átlagosan) 1800 véradó kell ahhoz, hogy biztonságos vérkészlet álljon rendelkezésre műtétekhez, baleseti sérültek ellátásához, vérkészítményekre, transzfúzióra...
Idén október 25-29. között kerül sor a XXIII. kerületben a 2021. évi lakossági lomtalanításra.
Soroksáron bejegyzett székhellyel, vagy telephellyel rendelkező sportszervezetek, kerületben életvitelszerűen lakó egyéni sportolók, valamint a verseny-, szabadidősport területén munkát végző,...
Az Önkéntes Központ Alapítvány elismerése után Ferencváros a Településfejlesztési Szövetségtől is díjat kapott “Önkéntesség és Civil társadalom” kategóriában. A díjat Döme Zsuzsanna alpolgármester...
Azonosították a rendőrök azokat a férfiakat, akik bő egy héttel ezelőtt betörtek egy optikai üzletbe Budapest IX. kerületében.
A Városgazda18 munkatársai saját terveik alapján már készítik azt a kéttornyú játszóvárat, ami 7,5 X 6 méter területű lesz, a bástyája pedig 4 méter magas.

A címlapról

Közel 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok a...
Már a harmadik klinikai tesztfázis előtt áll az a koronavírus elleni...
Özönlik az országba az import zöldség és gyümölcs, a magyar földek...
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs...
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és...
Még csak nem is lenne túlzottan drága, sőt, hosszú távon megtérülne.

Könyvajánló

Ságodi Hajni és nővére, Horváth Ria egyedülálló könyvekkel jelentek meg a piacon.
Bucsi Mariann első regénye az Ébredés, melynek az érkezését még június elején jelentette be a Maraton Kiadó.
Kritikusok szerint a Harry Potteren is túltesz a Tűz Szárnyak-sorozat
Vajon mire van szükség az új szokások kialakításához?

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Szerintem a minimálbér-emelés egy titkos fegyver. Olvasónk blogírása.
Az amerikai elnök döntése hamarosan Magyarországon is éreztetheti hatását.
A Fauda sikere után azt hiszem nem vagyok egyedül, aki egy újabb jó mozira számított Lior Raz főszereplésével.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Különleges lehetőséget kínál a Servitor Pro Multis Nonprofit Kft. a már meglévő és a most belépő ügyfelei számára.
Tizenöt civil ötletet valósít meg a főváros az egymilliárd forintos részvételi költségvetésből a szavazatoknak megfelelően – jelentették be a főváros vezetői keddi sajtótájékoztatójukon.
- Civilek és katonák példaértékű összetartása -

hirdetés

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech