Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

A tervvel kapcsolatban javaslatokat, észrevételeket tenni, véleményt nyilvánítani

Tájékoztató az 50/2015. (I. 28.) Főv. Kgy. határozattal elfogadott Budapest főváros  településszerkezeti terve (továbbiakban: TSZT 2021), a Budapest főváros rendezési  szabályzatáról szóló 5/2015. (II. 16.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: FRSZ)  valamint a Duna-part Budapest V., IX. és XXI. kerületi szakaszára vonatkozó Duna-parti  építési szabályzatról szóló 50/2018. (XII. 10.) önkormányzati rendeletet  (továbbiakban: DÉSZ) Déli Városkapu Fejlesztési Programhoz kapcsolódó módosításának partnerségi egyeztetéséről

2022. július 6. – 2020. július 22. között 

• a 2022. július 14-én 16:00 órakor a Főpolgármesteri Hivatalban (1052 Budapest,  Városház utca 9-11. Díszterem) tartandó lakossági fórumon szóban, vagy 

• elektronikus levélben a Ez az ímélcím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldve;

• postai úton a Főpolgármesteri Hivatal Várostervezési Főosztályának címezve  (1052 Budapest, Városház utca 9-11.); 

• a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján (Budapest V. kerület,  Bárczy István utca 1-3.) személyesen lehet. 

Tájékoztatjuk, hogy a véleményezéshez szükséges teljes nevének megadása, ennek  hiányában véleményét nem tudják figyelembe venni. 

Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 8. § (2)  bekezdésére, valamint a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési  stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos  jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 42. §-ára hivatkozással, Budapest Főváros Önkormányzata megindította a TSZT 2021, FRSZ és  DÉSZ Budapest XXI. kerület, Déli Városkapu Fejlesztési Program területére vonatkozó  terv partnerségi egyeztetését. 

A Fővárosi Önkormányzat a településrendezési eszköz nyilvánosságát a 16/2019. (IV. 24.)  Főv. Kgy. rendelettel elfogadott partnerségi egyeztetés szabályainak megfelelően biztosítja.  Fentiek alapján a tervek a http://budapest.hu/telepulesrendezesitervek, egyeztetés alatt álló  tervek címszó alatt, és a Főpolgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodáján tekinthetők meg.

 

(pesterzsebet.hu)

 

 

Még több hír Dél-Pestről

Negyedik alkalommal rendezte meg 2018-as indulása óta az általános iskolák közötti sportversenyt a Kispesti Sportközpont Káptalanfüreden, az önkormányzat üdülőtáborában.
A pénzbeli és természetbeni szociális ellátásokról szóló 48/2021.(XII.08.) önkormányzati rendeletben szabályozott idős korú személyek települési támogatására jogosult az egyéb feltételek teljesülése...
Szeptember 5-én kiderül, melyik pályázat alapján újul meg a metrómegálló és környéke.
A Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal a 2022. évi népszámlálás lebonyolításához – október-novemberi, főállás mellet díjazásért végezhető munkavégzésre – számlálóbiztosokat keres.
A Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák tanévnyitó értekezletén köszöntötte Borbély Lénárd polgármester a kerületi óvodapedagógusokat ma délelőtt a Királyerdei Művelődési Házban.
Véget ért az idei napközis önkormányzati tábor a Vass iskolában. A Kispesti Kóficok Kerületi Napközis Táborban naponta 100-130 gyerek színvonalas nyári elfoglaltságáról gondoskodtak a szervezők.
Közeleg Pestszentlőrinc-Pestszentimre kiemelkedő gasztrokulturális eseménye, a Városnapok 2022 – SzeptEmber Feszt Szabadtűzi Főzőverseny.
A Szent Imre téri nyilvános illemhely 2022. augusztus 29., hétfőtől újra üzemel és ingyenes lett.
A labdarúgó NB II 5. fordulójában a játéknap előtt 5. helyezett Soroksár a 9. ETO FC-t látta vendégül.
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint
A Ferencváros 4-0-ra verte a Shamrock Rovers csapatát csütörtök este, amivel sokkal közelebb kerültek az Európa-ligához.
Keresetkiegészítési lehetőség!
A kata-adójogszabályok módosítása miatt az önkormányzat ingyenes tanácsadói napot szervez az érintett kispesti vállalkozóknak.
Mintegy 1000 négyzetméteren égett az aljnövényzet a Péterhalmi erdőben.
Tájékoztatás: 2022. július 30-án, szombaton 7:00 óra és 16:00 között a Közraktár és a Sóház utcában az Önkormányzat a BKM Nonprofit Zrt. együttműködésével járdatakarítást tart.
Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata a képviselő-testület 136/2022. (VI. 16.) határozata alapján jelen hirdetmény útján vállalkozókat keres a kizárólagos tulajdonát képező, 176170...
Komposztládákat és lombkomposztálókat, valamint esővízgyűjtő-tartályokat vehettek át azok a kispestiek, akik sikerrel jelentkeztek az idei önkormányzati programokra.
Ezúton értesítik a tisztelt Lakosságot, hogy Budapest Főváros XXIII. kerület, Soroksár területén folytatódik a Katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés.

A címlapról

A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...
A nyertes pályázók sem dőlhetnek még hátra.
A korábbiaktól eltérően már nem lesz papír alapú kitöltés. A...
Lezárult a második fővárosi közösségi költségvetés szavazása, közel...
A Magyar Honvédség tűzszerészei hétfő délelőtt kiemelték a száz...
Nálunk nem lesz energiahiány és ez nem jóslat, hanem ténybejelentés...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech