Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek a csepeliek a Görgey Artúr téren március 15-én, ahol megkoszorúzták Petőfi Sándor szobrát. 

 

Ünnepi beszédet mondott Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese. A megjelentek között volt Borbély Lénárd polgármester és Csepel más elöljárói, valamint Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke. Az eseményen átadták a Csepel Szolgálatáért díjat. Ünnepi műsort adtak a Baross Imre Artistaképző Intézet növendékei Kovács Gábor Dénes rendezésében.

 

Németh Szilárd emlékeztetett rá, hogy a 174 évvel ezelőtti események rámutatnak a nemzet iránti elkötelezettségre, és példaként szolgálnak a ma élők számára. A magyarság képes volt kiállni egymás mellett, és harcolt a szabadságáért. Magyarország jelenleg is számos kihívással néz szembe, többek között a migrációval, a járványhelyzettel és a szomszédságunkban dúló háborúval. A Magyar Honvédség megbízhatóan védi az ország biztonságát, és tevékenyen részt veszt a humanitárius segélyakciókban. Az ország lakossága egyként mozdult meg a bajba jutottak megsegítéséért. Magyarországra már mintegy 270 ezer menekült érkezett. Kalandor politizálás helyett felelős kormányzásra van szükség, és „aki összevissza beszél, az háborút szít”. A magyar kormány törekvése, hogy ebből a háborúból ki kell maradni. „Ez a tavasz nem a felelőtlen beszéd ideje. Április 3-án választásokat tartanak az országban, amely a béke és biztonság melletti kiállásról is szól” – mondta Németh Szilárd.

 

Ezt követően koszorúzott a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila, Pákozdi József alpolgármesterek, valamint Vincze Anikó jegyző. A Honvédelmi Minisztérium képviseletében Németh Szilárd. Koszorúztak a Csepeli Járási Hivatal, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportja, a Lehet Más a Politika, a Csepeli Görög Önkormányzat, a Csepeli Német Önkormányzat, a Csepeli Örmény Önkormányzat, a Csepeli Román Önkormányzat, a Csepeli Ukrán Önkormányzat, a Történelmi Egyházak Csepeli Lelkész Köre, a Dél-Pesti Tankerületi Központ, a Csepeliek a Csepeliekért Egyesület, a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, a Vitézi Rend, a Svábok Szabad Kulturális Egyesülete, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom képviselői, valamint magánszemélyek.

 

Csepel Szolgálatáért díjat vehetett át Orlovácz Edit, az Algernon Alapítvány elnöke a hátrányos helyzetű diákok és családok oktatásáért és támogatásáért. Bartók Péter pedagógus, nyugalmazott igazgató, aki a Kazinczy Ferenc Általános Iskola meghatározó személyisége volt negyven éven át. Dr. Dévay Katalin főorvos, aki előbb a Csepeli Weiss Manfréd Kórház, majd a Merényi kórház baleseti sebészeti osztályán dolgozott, és mai is ellátja a csepelieket kézsebészként. Nánássy Lajos nótaénekes, aki évtizedek óta elkötelezett a magyar nóta népszerűsítése iránt. Troskáné Simoncsics Andrea óvodapedagógus, akinek színvonalas pedagógusi munkája példaértékű más közösségeknek is. Varga Lívia Éva gyógypedagógiai tanár, aki kiemelkedő tehetségével több iskolai generáción keresztül nevelte, tanította a sajátos nevelési igényű csepeli gyermekeket.

Az eseményről készült rengeteg fotó itt.

(csepel.hu)

Még több hír Dél-Pestről

A korszerűsítési munkák előkészítése, a vállalkozási szerződés március 9-i hatályba lépése után ma már a Határ úti aluljáró úgynevezett üzemi terében a bontási munkákkal megkezdődött a felújítás.
Nem csitul a szomszédunkban a háború.
Mi történik, ha ugyanazon a színpadon fellép többek közt SÜSÜ, a sárkány, Soltész Rezső és Király Viktor?
2022. február 14-én nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Budapest Főváros XXIII....
Tizennegyedik alkalommal indították be a veterán traktorokat és mezőgazdasági gépeket a XVIII. kerületi Hofherr-Dutra Gépmajálison, ezúttal is a XVIII. kerületi Tomory Lajos Múzeum kertjében.
Utolsó szakaszába lép május 14-én az M3-as metró felújítása: a szerelvények a déli szakaszon Kőbánya-Kispesttől a belvárost elérve a Kálvin térig járnak hétköznapokon, miután befejeződik a...
A NEMES utcában útépítés miatt forgalomváltozás és a 84E, 84M, 166, 254E, 254M, 266, 950, 950A buszjáratokat is érintő változások lesznek.
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete tisztelettel meghívja Önt 2022. április 28-án (csütörtök) 9.00 órai kezdettel tartandó ülésére, melynek helyszíne a Polgármesteri...
A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal több évig tartó átépítésének következő menetrendi üteme május 1-jétől lép érvénybe.
Az Első Kispesti Szikvízgyár címmel a szikvízgyártó ipar és elsősorban Glasz Gáza emléke előtt tiszteleg a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény új, jövő márciusig látogatható kamarakiállítása.
Az alábbi pályázati felhívás a XVIII. kerület híroldalán jelent meg.
1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított el a Föld védelmében.
A Tiszta Soroksárért napok alkalmával ezévben is megrendezésre kerül a veszélyeshulladékgyűjtés április 23-án 8:00 és 12:00 óra között.
Pesterzsébet Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét a főváros köztisztaságáról szóló 48/1994. (VIII.1.) Főv. Kgy. rendelet 3. § szerint kötelességére, amely szerint:
A sepsiszentgyörgyi és ferencvárosi művészeti tagozatos diákok Vegyületek című kiállítása két hétig tekinthető meg az FMK Sakk termében.
Tegnap délután a Lakatos-lakótelepen lakossági fórumon egyeztettek az Építő és Dolgozó utcák által körbezárt területre tervezett parkolóról.
A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány által működtetett Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak és tanulóinak kiállítása látható június közepéig a Forrásházban.

A címlapról

Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...
Távozott hivatalából Áder János.
Május 9-től drasztikusan megemelkedtek a fővárosban a taxis tarfiák:...

Könyvajánló

"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.
Warren C. Sanderson és Sergei Scherbov: Előretekintő élettartam című könyve a népesség idősödését egy új dimenzió beemelésével, az előretekintő, úgynevezett távlati életkor mentén is elemzi.
A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech