Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Lassan megszokhattuk, hogy minden évre jut valamilyen nagyszabású önkormányzati beruházás a kerületben. Idén sincs ez másként.

Tavaly átadták a Csepeli Napközis Tábort, idén megkezdődik a volt ifjúsági tábor fejlesztése. Borbély Lénárd polgármesterrel ennek fontosságáról, módjáról és arról is beszélgettünk, hogy miért fontos az itt élők bevonása a fejlesztésekbe.

A Hollandi úton tavaly nyár óta működik a teljesen megújult Csepeli Napközis Tábor. Szinte közvetlenül mellette van az egykor úttörőtáborként funkcionáló Csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont, korábbi nevén ifjúsági tábor, ahol most nagyszabású fejlesztésbe kezdene az önkormányzat. Miért van szükség egy újabb táborra egymás szomszédságában?

A csepeli önkormányzat fejlesztési döntései középpontjában hosszú idő óta a családok, a gyerekek vannak. Ezért is építettük meg az óriási népszerűségnek örvendő Rákóczi Kert ‒ Családok Parkját, a játszótereinket, vagy éppen a tavaly átadott napközis tábort. De ide sorolhatnám a bölcsőde- és óvodaudvarfelújításokat és a nagyszabású iskolafelújítási programunkat is. A sok fejlesztés nem szól másról, mint a közösségépítésről, a közösségi élet tartalmasabbá tételéről, Csepel szebbé és élhetőbbé tételéről. Ezzel bíztak meg a választók. Ez az egyik legfőbb célunk, az eredmény pedig a látogatók számán lemérhető: ez jól mutatja, hogy óriási igény lett az ilyen típusú intézményekre. Visszatérve: a lerobbant ifjúsági tábor fejlesztését megígértem én is, és a helyi Fidesz is a csepelieknek, a területen kizárólag sport- és rekreációs célú fejlesztésekben gondolkodtunk, nem engedjük beépíteni. Számomra az is egyértelmű, hiszen közvélemény-kutatás is alátámasztja, hogy a partszakasz beépítését nem támogatja a helyi lakosok nyolcvan százaléka, azt viszont igen, hogy a terület kizárólag önkormányzati tulajdonban maradjon. 2010 óta, és azt megelőzően is ezt képviselte együtt gondolkodó közösségünk. Emellett persze fontos szempont volt az is, hogy a napközis táborba nem fér el mindenki a nyári gyermekfelügyelet megszervezése kapcsán, a gyerekek és családok érdekében szükséges tehát a fejlesztés. Fontos ugyanakkor, hogy kizárólag olyan beruházás valósuljon meg ezen a részen, amely a csepeliek érdekeit szolgálja, és amit az itt élők támogatnak.

Melyek lennének a fontosabb fejlesztési irányok?

Fontos tudni, hogy korábban elindult már egy fejlesztés a területen. 2016-ban, Tarlós István főpolgármester támogatásával megújulhatott a létesítmény csónakháza, valamint a négy szálláshelyként igénybe vehető apartmanház. A későbbiekben a terület műfüves labdarúgópályával gazdagodott. Most viszont szeretnénk ‒ ahogy a Rákóczi Kert és a volt Görgey iskola helyén létrejött park esetében is történt ‒ közösségi tervezéssel tovább fejleszteni az ifjúsági tábort. A csepeli önkormányzatban régóta úgy gondoljunk, hogy a fejlesztési irányokat illetően döntsenek maguk a csepeliek. Mi pedig ezt tiszteletben tartva újítunk.

Megtudhatnánk részleteket?

Rengeteg ötletünk van, ezeket a megfelelő fórumokon eljuttatjuk a lakosokhoz. Felvetődött például, hogy a volt ifjúsági parkot megnyissuk a Kolonics György sétány és a Kis-Duna-part irányába. Meglátjuk, mi erről a csepeliek véleménye. De fontos lesz dönteni arról is, hogy miként újuljon meg a terület, milyen funkciói legyenek, mit látnának itt szívesen a lakosaink. Aztán itt van a névválasztás kérdése. Maradjon ifjúsági tábor? Esetleg egy híres csepeliről kapjon egy új nevet? Esetleg a kiváló olimpiai és világbajnok kenusunkról, Kolonics Györgyről lehetne elnevezni az új tábort. Róla van már elnevezve sétány, de mi nem zárkózunk el semmitől, hiszen ezt a nevet is büszkén viselhetné a Kis-Duna ezen szakasza. Természetesen erről is megkérdezzük a csepelieket. Szeretnénk még szorosabbra fűzni a kapcsolatot a lakosokkal. Célunk, hogy mindenki elmondhassa a véleményét a fejlesztési irányokat illetően. A civilek és az itt élők egyaránt.

(csepel.hu)

Még több hír Dél-Pestről

A korszerűsítési munkák előkészítése, a vállalkozási szerződés március 9-i hatályba lépése után ma már a Határ úti aluljáró úgynevezett üzemi terében a bontási munkákkal megkezdődött a felújítás.
Nem csitul a szomszédunkban a háború.
Mi történik, ha ugyanazon a színpadon fellép többek közt SÜSÜ, a sárkány, Soltész Rezső és Király Viktor?
2022. február 14-én nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási programot indított a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).
Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Budapest Főváros XXIII....
Tizennegyedik alkalommal indították be a veterán traktorokat és mezőgazdasági gépeket a XVIII. kerületi Hofherr-Dutra Gépmajálison, ezúttal is a XVIII. kerületi Tomory Lajos Múzeum kertjében.
Utolsó szakaszába lép május 14-én az M3-as metró felújítása: a szerelvények a déli szakaszon Kőbánya-Kispesttől a belvárost elérve a Kálvin térig járnak hétköznapokon, miután befejeződik a...
A NEMES utcában útépítés miatt forgalomváltozás és a 84E, 84M, 166, 254E, 254M, 266, 950, 950A buszjáratokat is érintő változások lesznek.
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete tisztelettel meghívja Önt 2022. április 28-án (csütörtök) 9.00 órai kezdettel tartandó ülésére, melynek helyszíne a Polgármesteri...
A Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia (150-es számú) vasútvonal több évig tartó átépítésének következő menetrendi üteme május 1-jétől lép érvénybe.
Az Első Kispesti Szikvízgyár címmel a szikvízgyártó ipar és elsősorban Glasz Gáza emléke előtt tiszteleg a Kispesti Helytörténeti Gyűjtemény új, jövő márciusig látogatható kamarakiállítása.
Az alábbi pályázati felhívás a XVIII. kerület híroldalán jelent meg.
1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató mozgalmat indított el a Föld védelmében.
A Tiszta Soroksárért napok alkalmával ezévben is megrendezésre kerül a veszélyeshulladékgyűjtés április 23-án 8:00 és 12:00 óra között.
Pesterzsébet Önkormányzata felhívja a lakosság figyelmét a főváros köztisztaságáról szóló 48/1994. (VIII.1.) Főv. Kgy. rendelet 3. § szerint kötelességére, amely szerint:
A sepsiszentgyörgyi és ferencvárosi művészeti tagozatos diákok Vegyületek című kiállítása két hétig tekinthető meg az FMK Sakk termében.
Tegnap délután a Lakatos-lakótelepen lakossági fórumon egyeztettek az Építő és Dolgozó utcák által körbezárt területre tervezett parkolóról.
A berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány által működtetett Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusainak és tanulóinak kiállítása látható június közepéig a Forrásházban.

A címlapról

Budapest Főváros Önkormányzata számára kiemelten fontos a...
2022-ben immár tizennégy éve annak, hogy a Müpa először mutatta be...
A mindenkori kormány leginkább a közúti infrastruktúra...
Az M3 metrófelújítás utolsó szakaszához kapcsolódóan a felszíni...
Távozott hivatalából Áder János.
Május 9-től drasztikusan megemelkedtek a fővárosban a taxis tarfiák:...

Könyvajánló

"Mindenkinek van takargatnivalója. Neked mi? Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."
Domonkos Endre a korábbi Közép- és Kelet-Európával kapcsolatos kutatásai alapján írta meg Magyarország gazdaságtörténetét a kiegyezéstől a rendszerváltás utáni időszakig.
Warren C. Sanderson és Sergei Scherbov: Előretekintő élettartam című könyve a népesség idősödését egy új dimenzió beemelésével, az előretekintő, úgynevezett távlati életkor mentén is elemzi.
A dominó a Példabeszédek könyvének 58 bölcs mondását segíti elsajátítani játékos formában.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?
Pénteki munkanap, 11:45, az Erste számlák nem elérhetőek Dzsordzsal.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Az idén épp negyven éve átadott, a Mátyás-templommal szemben lévő egykori diplomataházat a nemzeti bankhoz kötődő alapítvány építi át.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech