Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Az önkormányzat idén is díjazta azokat a kerületieket, akik kiemelkedőt alkottak Budafok-Tétényben. Díszpolgárnak Radóczy Máriát választották.

2018-ban hagyományteremtő jelleggel hozták létre Budafok-Tétény ünnepét, a Kerület Napját. Ezt június 21-én, Budafok első polgármestere, Záborszky Nándor születésnapján ünnepelik. Idén nem csak egy napon, de három hétvégén keresztül is részt lehetett venni családi, sportos és gasztro programokon a Kerület Napja programsorozat keretében.

A tradíciónak megfelelően, június 21-én köszöntötte a Budafok-Tétényi kerület vezetősége azokat, akik kiemelkedő munkásságukkal járultak hozzá Budafok-Tétény fejlődéséhez.

Karsay Ferenc polgármester köszöntötte az est résztvevőit. Beszédében Ben Carson amerikai orvost idézte: „Attól függetlenül, hogy milyen pályát választunk, ha felfedezzük, hogy minden legyőzött akadály voltaképpen egy következő akadályra készít fel, azon az úton haladunk, amely a sikerhez vezet.” A polgármester elmondta, hogy a díjazottak közötti hasonlóság többek között abban rejlik, hogy példamutatóan, a közösség javára végzik munkájukat, hogy ők is mindig a sikerhez vezető úton igyekeznek haladni.

A polgármester beszéde után a Bozsik Yvette Társulat lépett a színpadra, akik két részletet mutattak be a „Bál, avagy a táncos mulatság” című legendás koreográfiájukból.

Előadásuk után megkezdődött a díjak átadása. A jelölteket egy munkásságukat bemutató rövid kisfilm vetítése után a polgármester, az alpolgármesterek és a díjak névadóinak hozzátartozói részesítették az elismerésekben.

2022-ben Radóczy Mária iparművész lett Budafok-Tétény díszpolgára, aki beszédében köszönte meg a díjat, majd beírta magát a díszpolgárok könyvébe.

Idén az alábbi személyek vehették át teljesítményük megbecsüléseképp az önkormányzati díjakat:

  • 2022. évi Gráf Antal-díj – 10 Millió Fa Alapítvány
  • Munkácsy Károly-díj – Molnár Dóra és Bandzi Levente
  • Katona Péter-díj – Mihályfi Kornélia és Vincze Ilona Márta
  • Dr. Bálint Béla-díj – Dr. Kincses Anita és Hadarné Molnár Ildikó
  • Mihalik Sándor-díj – Hautné Scheszták Piroska és Rostássi Ildikó
  • Tóth József-díj – Klinda Zsuzsanna
  • Zakariás József-díj – Baki László
  • Szabó Gyula-díj – Nagy Gusztáv
  • Záborszky Nándor-díj– Till Ferenc
  • Az év budafok-tétényi vállalkozója díj – Várszegi Viktor

(budafokteteny.hu)

Még több hír Budáról

Újbuda idén rekordmagas összegből, közel 36,65 milliárd forint költségvetési bevételből gazdálkodhat.
A Hegyvidéki Önkormányzat által elrendelt energetikai megtakarításoknak, valamint a kormány által biztosított rezsitámogatásnak köszönhetően a MoM Sport belső, 25 méteres uszodája a téli hónapokban...
2022. december 23. – 2023. január 9. között az Óbudai Platán Könyvtár zárva tart.
A helytelen táplálás miatt sok probléma adódik, ami madarak elhullásához vezet.
A Budavári Önkormányzat megbízásából a parkfenntartók megkezdték az őszi faültetéseket a kerület több pontján.
Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára könyvet házhoz szolgáltatásával segít azoknak a kerületi lakosoknak, akik tartósan otthonukhoz kötöttek, nem tudnak személyesen ellátogatni a...
Célunk ezúttal is az, hogy termelőt és vásárlót egy-egy alkalommal egymáshoz közelebb hozva juthassanak szomszédaink jó minőségű termelői áruhoz, hiszen a vásárokon értékesített termékek esetében...
2022. november 22-én kezdődik a Hajlat utca útburkolatfelújítása az Árpád utca és a Ják utca között. A beruházás kormányzati támogatásból valósul meg.
A BudaPart térségében kiépülő lakó- és irodanegyed bővülésével párhuzamosan a közösségi közlekedést is fejlesztik.
Mondja meg Ön, hogy mire fordítson egymilliárd forintot a Fővárosi Önkormányzat! – Indul a harmadik fővárosi közösségi költségvetés.
Kellemes hangulat, elkülönített bejáratok, tágas terek, akadálymentes közlekedés, lift és korszerű berendezések – hivatalosan is átadták a Szilágyi Erzsébet fasor 18. szám alatt felújított...
Minden évben az Óbuda Kultúrájáért Díj odaítélésével ismeri el Képviselő-testületünk azt a kimagasló teljesítményt vagy életművet, amely hozzájárul Óbuda-Békásmegyer kulturális életének fejlődéséhez.
Harmadik alkalommal került ideiglenes helyi védelem alá városrészünkben található történelmi vagy építészeti szempontból fontos épület vagy épületrész.
A BKM – Főkert kertészeti divíziójának szakemberei folyamatosan vizsgálják a főváros fáinak állapotát.
Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete 2022. november 17-én (csütörtökön) 15:00 órakor közmeghallgatást tart a 1221 Budapest, Mária Terézia utca 60. szám alatt.
Az Egészséges Budapest Program keretében 300 millió forint támogatást kapott a kormánytól a XII. kerület, az összeg egy részéből – saját forrásokkal kiegészítve – korszerű orvosi eszközöket vásárolt...
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ezúttal közös beszélgetésre hívja a szülőket.
A II. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete közmeghallgatást tart két helyszínen és két időpontban.

A címlapról

Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...
Korábban jöhet a postás februárban az emelt összegű 13. havi...
Február 1-től 17,5 százalékra emeljük a Babakötvény éves kamatát –...
Ismét megrendezik A népzene ünnepét a Müpában. Február 5-én vasárnap...

Könyvajánló

Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)
A kötet azoknak a rendhagyó üzeneteknek a lenyomata, amelyek javarészt nyugati liberális véleményformáló személyiségek és egy közép-európai gondolkodó között zajlottak.
Tavaly jelent meg Kozma Lilla Rita hajléktalanokról szóló Utcamesék című könyve, amely idén nyáron, Nagy Zsolt színművész közreműködésével hangoskönyv formájában is napvilágot látott.

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech