Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Hirdetésfelvétel budapesti nyomtatott önkormányzati újságba

Várhatóan október közepétől kell korlátozásra számítani a Tóth József utcánál.

Legalábbis ez derül ki abból a levélből, amelyet Karsay Ferenc polgármester kapott a napokban a fővárostól az építkezéssel kapcsolatos kérdéseire. A kerület vezetője már többször érdeklődött a Tóth József utcai körforgalom és környékének ügyében a fővárosi önkormányzatnál. Budafok-Tétény polgármestere legutóbb a főpolgármester-helyettesnek írt levelet a körforgalom ügyében. Arról érdeklődött, hogy mi az építkezés ütemezése, mikortól lehet lezárásokra, forgalmi torlódásokra számítani, hogy erre felkészülhessen a kerület és tájékoztathassa a helyi lakosságot is.

A levélre Tüttő Kata főpolgármester-helyettes válaszolt. Többek között közölte: „A Tóth József utcai körfogalom megvalósításának szerződése 2022. 07. 15-én került aláírásra; (…) a munkaterület átadása legkésőbb 2022. október közepéig várható az előkészületek függvényében.” A tényleges munkakezdés az előkészületek lezárása után, várhatóan 2022. október közepén, a munkálatok befejezése pedig 2023 nyarán esedékes. Forgalomkorlátozásra tehát október közepétől kell számítani. Elsőként a közműveket váltják ki, majd jön az útépítés. Ezzel jövő tavasszal érdemes számolni.

Mint arról korábban beszámoltak, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) beruházásában körforgalmat építenek a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában. Ezzel biztonságosabbá válik a közlekedés jövő nyártól a kereszteződésben. A BKK a kivitelezésről szerződést írt alá az STR Mély- és Magasépítő Kft.-vel. A Mária Terézia utcát is felújítják a Donszky Árpád utcai csomópontig, illetve 350 méter hosszú buszsávot alakítanak ki a Mária Terézia utcában. A Donszky Árpád utca és Budafok-Belváros vasútállomás közötti kereszteződést átépítik, a járdákat és a szegélyeket felújítják, valamint akadálymentes gyalogátkelőhelyeket alakítanak ki. A kerékpárutat is átépítik. Korszerűsítik a közvilágítást, elvégzik a szükséges víziközmű- és távközlési hálózatok kiváltását, illetve 20 fát telepítenek és 800 cserjét ültetnek el. A tervek szerint a beruházás 1,2 milliárd forintból valósul meg.

 

(budafokteteny.hu)

 

 

Még több hír Budáról

Harmadik kerületi lakosok tájékoztattak arról, hogy telefonos megkeresés útján – az önkormányzat nevével visszaélve – csalók próbálnak ingyenes egészségügyi szolgáltatások felkínálásával...
Hová menjünk a hétvégén? Sok családban felmerül ez a kérdés péntekenként. A koronavírus-járvány bezártságában nagy kimozdulási lehetőség volt a túrázás.
A Vérmező nemcsak az első kerület, de Budapest egyik legnagyobb közparkja, kerületi és budapesti polgárok közkedvelt pihenőhelye.
A többgenerációs családi házakban élők rezsicsökkentéssel kapcsolatos problémájának gyors megoldása érdekében Karsay Ferenc polgármester Németh Zsolt országgyűlési képviselővel közösen, levélben...
Szeretnénk figyelmébe ajánlani aktuális zöld programjainkat:
A tavaszi fórumokat, megbeszéléseket követően a közelmúltban elkészült a Bartók-negyed fejlesztési és menedzsment akciótervének egyeztetési tervezete.
Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat 2022-ben ismét meghirdeti fotópályázatát, az eddigiekhez hasonló feltételekkel, magas pénzdíjakkal. Új fotópályázatunkat címe: Óbuda arcai. Ismert és ismeretlen...
Várhatóan október közepétől kell korlátozásra számítani a Tóth József utcánál.
A nyílméregbékák külsőre apró, ártalmatlan állatoknak tűnnek, mégis a Föld legveszélyesebb teremtményei közé tartoznak, halálos mérgük akár tíz felnőtt emberrel is végezhet.
Meghívó a Képviselő-testület 2022. október 5-én (szerda) 17.00 órakor a Polgármesteri Hivatal földszinti nagytermében (Budapest XI., Zsombolyai u. 5. szám alatt) tartandó közmeghallgatás.
A Romano Kher Budapesti Roma Művelődési Ház nyílt pályázatot hirdet a 2022/2023. évi tanév első félévére ösztöndíj pályázatban való részvételre. A cikk részletezi a részvétel feltételeit és a...
2022. szeptember 5-től egységesen meghatározott feltételek mellett lehet parkolni a fővárosban.
Tisztelt Lakosok, Tisztelt Szülők!
Szeptember 1-én nyitja kapuit a Tomori Pál Főiskola fenntartásában működő Rózsa Magánóvoda.
A Pilisi Parkerdő Zrt. 2022. év végéig erdőkezelést végez a Budapest XII. kerület Csillebérc és Budakeszi Nagyszénászug közötti erdőtömb 6,6 hektáros részterületén.
Budapest Főváros XI. Kerület Helyi Választási Bizottsága 2022. szeptember 18. napjára tűzte ki az önkormányzati képviselők időközi választását a XI. kerület Újbuda Önkormányzata közigazgatási...
Gőzerővel haladnak a Víziorgona utca 8. szám alatti egészségügyi fejlesztés, a harmadik kerületi gyermekszakrendelő munkálatai.
Beton helyett zöld - elkezdődött a Margit körút zöldítése

A címlapról

Hamarosan teljesen megújulnak a Lánchíd pesti hídfőjét díszítő...
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években...
Nemzeti konzultáció indul a szankciókról, de mi ennek a jelentősége?...
Bővítik a szolgáltatásokat a Budapest-Cegléd-Kecskemét-Szeged...
A magyar kormány Európában elsőként megkérdezi az embereket az...
A hőmérsékleti adatok alapján megkezdték a távfűtéses épületek...

Könyvajánló

Sablonos tucattörténetekkel tele a padlás, de olyan, ami fájón igaz, kevés van
Megjelent az írónő második könyve.
Fejes Krisztina saját élettörténete a példa rá: minden helyzetből van kiút.
Az emberi gondolkodás titkainak a nyomában

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Egy nő először mentálisan, majd fizikailag hagyja el a férfit. A Világ szerintem blog írása.
Városban élünk. Vannak, akik figyelembe veszik az ezzel járó szabályokat, amik az együttélést szolgálják.
Értem én, hogy Putyint büntetni akarjuk. De biztos, hogy így kell?

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Idén is megszervezte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akciót, ami hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési akciója.
A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége 2021-ben is meghirdeti az Országos Fiatal Vállalkozói Díjat, ráadásul két kategóriában.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech