Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon.   Click to listen highlighted text! Üdvözlöm a Kerületi Újság oldalon. Powered By GSpeech

Újabb szemétszedési akció valósult meg október 15-én a Részvételi Költségvetés forrásaiból.

 

A Tétényi-fennsík területrehabilitáció című pályázat a 2020/2021-es fordulóban került a nyertesek közé. A győztes pályázat részeként már két szemétszedési akciót is tartottak a XXII. kerület különleges zöldterületén, mégis szükség volt egy újabbra, hogy a bokrok aljából is eltávolítsák a még látszó, régi vegyes hulladékokat.

– A lakóházakhoz közelebbi részt próbáltuk most megtisztítani. A Bartók Béla úton, a vastelepnél találkoztunk reggel kilenckor. Meglepődtem, mert a vártnál többen jöttek el. Ezen a szombaton munkanap volt, így nem számítottunk arra, hogy nyolc-tíz gyerekkel megerősítve közel harmincan is nekikezdhetünk a munkának. A benzines ágvágóval és láncfűrésszel felszerelkezett polgárőrség nélkül azonban nem sokra mentünk volna a bozóttal sűrűn benőtt területen, ahol 7-8-10 éves szemétkupacokkal kellett megbirkóznunk – mesélte Krieger Krisztina. A képviselő hozzátette, hogy tavasszal a Kamaraerdei útnál tisztították meg a területet, amelyet azóta már négy kamera „figyel”. Ennek köszönhető, meg nyilván annak is, hogy az önkormányzat az ötlet első körös győzelme óta rendszeresen bejárja azt a területet a felelős szakirodával, hogy újabb szemétlerakás gyakorlatilag ott nem történt.

Az ötletgazdák a Részvételi Költségvetés 2021/2022-es évadában is pályáztak. A Tétényi-fennsík területrehabilitáció 2. elnevezésű projektet a lakosság idén is támogatta, így szavazataikkal bekerült a nyertesek közé, és elérkezett a megvalósítás fázisába.

– Két 8 köbméteres konténert raktunk tele, de bőven maradt még szemét. Fél egyre végeztünk, és úgy beszéltük meg, hogy februárban, amikor nem olyan erős még a vegetáció, újra szervezünk egy szemétszedést – mondta Krieger Krisztina. Az akcióhoz bárki csatlakozhat, aki szeretne tenni környezetünk védelméért, és kivenné részét a Tétényi-fennsík megtisztításából. A szemétszedés fő szervezője a parkfenntartást is végző Városüzemeltetési Kft., irányítói és összefogói Krieger Krisztina és Kovács István önkormányzati képviselők. A technikai feltételeket és a szemétszedéshez szükséges eszközöket a Részvételi Költségvetés forrásaiból biztosítják.

Tamás Angéla

 

(budafokteteny.hu)

Még több hír Budáról

Újbuda idén rekordmagas összegből, közel 36,65 milliárd forint költségvetési bevételből gazdálkodhat.
A Hegyvidéki Önkormányzat által elrendelt energetikai megtakarításoknak, valamint a kormány által biztosított rezsitámogatásnak köszönhetően a MoM Sport belső, 25 méteres uszodája a téli hónapokban...
2022. december 23. – 2023. január 9. között az Óbudai Platán Könyvtár zárva tart.
A helytelen táplálás miatt sok probléma adódik, ami madarak elhullásához vezet.
A Budavári Önkormányzat megbízásából a parkfenntartók megkezdték az őszi faültetéseket a kerület több pontján.
Az Óbudai Platán Könyvtár és Ezüsthegyi Könyvtára könyvet házhoz szolgáltatásával segít azoknak a kerületi lakosoknak, akik tartósan otthonukhoz kötöttek, nem tudnak személyesen ellátogatni a...
Célunk ezúttal is az, hogy termelőt és vásárlót egy-egy alkalommal egymáshoz közelebb hozva juthassanak szomszédaink jó minőségű termelői áruhoz, hiszen a vásárokon értékesített termékek esetében...
2022. november 22-én kezdődik a Hajlat utca útburkolatfelújítása az Árpád utca és a Ják utca között. A beruházás kormányzati támogatásból valósul meg.
A BudaPart térségében kiépülő lakó- és irodanegyed bővülésével párhuzamosan a közösségi közlekedést is fejlesztik.
Mondja meg Ön, hogy mire fordítson egymilliárd forintot a Fővárosi Önkormányzat! – Indul a harmadik fővárosi közösségi költségvetés.
Kellemes hangulat, elkülönített bejáratok, tágas terek, akadálymentes közlekedés, lift és korszerű berendezések – hivatalosan is átadták a Szilágyi Erzsébet fasor 18. szám alatt felújított...
Minden évben az Óbuda Kultúrájáért Díj odaítélésével ismeri el Képviselő-testületünk azt a kimagasló teljesítményt vagy életművet, amely hozzájárul Óbuda-Békásmegyer kulturális életének fejlődéséhez.
Harmadik alkalommal került ideiglenes helyi védelem alá városrészünkben található történelmi vagy építészeti szempontból fontos épület vagy épületrész.
A BKM – Főkert kertészeti divíziójának szakemberei folyamatosan vizsgálják a főváros fáinak állapotát.
Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete 2022. november 17-én (csütörtökön) 15:00 órakor közmeghallgatást tart a 1221 Budapest, Mária Terézia utca 60. szám alatt.
Az Egészséges Budapest Program keretében 300 millió forint támogatást kapott a kormánytól a XII. kerület, az összeg egy részéből – saját forrásokkal kiegészítve – korszerű orvosi eszközöket vásárolt...
A Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány ezúttal közös beszélgetésre hívja a szülőket.
A II. Kerületi Önkormányzat képviselő-testülete közmeghallgatást tart két helyszínen és két időpontban.

A címlapról

A világzenei színtér számos világsztárja, köztük a Tamikrest,...
Csapadékos, szeles idő jön pénteken. Az északi, északkeleti tájakon...
Évtizedek óta újságok, különféle nyomdai termékek az életünk.
Elindult a Baross Gábor újraiparosítási hitelprogram – közölte a...
Világszinten minden hetedik gyermeket érinti a depresszió vagy a...
Elindult a Budapesti Mobilitási Terv (BMT) társadalmi egyeztetése...

Könyvajánló

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az UNESCO támogatásával készült „Sportágak az olimpiai programban” Nemzetközi sportágválasztó enciklopédia 2019-es megjelenése óta több mint 3000 példányban jutott el iskolákba.
Hogyan irányíthatják a vezetők az egyéneket és a szervezeteket napjaink egyre összetettebb munkahelyi kihívásainak világában?
Már magyarul is kapható a Mi című kötet.
Japán-Magyar kapcsolattörténet 1869-1913 (E-book)

Blogok, vélemények, olvasók írásai

Csütörtök este 6 óra, munka utáni bevásárlás, hatalmas sorok a kőbányai Sibrik Lidlben.
Átfógó, a teljes lakosságot célzó pénztárosképzést indítottak a kiskereskedelmi láncok Magyarországon.
Az első Samsung készülékem. Nem biztos, hogy a következő is ez a márka lesz.

Civil szervezetek, alapítványok, egyesületek hírei

A Milestone Intézet idén is tanulmányi ösztöndíjat hirdet különösen rászoruló és/vagy roma tehetségek számára.
A Pál Apostol Iskolásokért Alapítvány ( adószáma : 18154829-1-42) a 2021 évi SZJA 1 %-os adófelajánlások alapján 1,574,815 forint támogatást kapott folyó évben.
Az Árpád DSE kick-box szakosztálya szeptember 1-től várja a sportolni vágyókat.
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech